Migrera till Magento 2

Magento har officiellt gått ut och sagt att Magento 1 från och med Juni 2020 inte längre kommer att få fortsatt support. Tiden går fort och vi rekommenderar alla som inte har uppgraderat till Magento 2 än att börja planera för det redan nu. Magento 2 är en rejäl uppgradering från Magento 1 med väldigt många nya funktioner som krävs för att ligga i topp. Så nya funktioner utvecklas nu för M2 och inte för M1.

Tyvärr kan man inte bara flytta över allt från Magento 1. Magento 2 bygger på modernare teknik så man behöver bygga om det från början om man ska få nytta av den förbättrade prestandan och funktionaliteten. I alla fall om man pratar teman, moduler och integrationer. Det är ju ett litet aber, men samtidigt har man möjligheten att tänka om strategiskt och göra det precis som man vill och verkligen ta sin e-handel till nästa nivå.

Vad gäller teman så har Magento 2 förbättrat användarupplevelsen i butiken och utvecklare kan dra nytta av den nya tekniken för att skapa otroliga Magento 2 teman som konverterar bättre. Givetvis går det att köpa färdiga teman med.

Magento 1 moduler är inte kompatibla med Magento 2. Så även här får man möjligheten att gå igenom vad man verkligen behöver och integrera dem på nytt. Man kan även hitta nya moduler som bara finns för Magento 2.

Egen kod är däremot oftast kompatibel med Magento 2. Magento erbjuder ett verktyg som kallas Code Migration Toolkit som hjälper en i processen.

Sen ska alla inställningar och data flyttas över och för att underlätta den processen har Magento tagit fram ett verktyg de kallar Magento 2 Data Migration Tool som hjälper en att  föra över tex produkter, kategorier och butiksinställningar via XML filer.

Fördelar med Magento 2

Så där är lite jobb med uppgraderingen, men man ska då tänka på vad man kommer få ut av det när man är klar. Fördelarna är många och jag har listat ett par punkter här nedan.

– Bättre prestanda
Magento 2 är integrerat med Varnish Cache, vilket reducerar laddningstiden rejält vilket ger en boost i shoppingupplevelsen då den tex har 50% snabbare laddtid på produktsidorna och kassasidan. Dessutom finns det nu stöd för att flera personer samtidigt ska kunna uppdatera innehållet.

– Skalbarhet
Plattformen är nu anpassad för att klara ett hårt tryck i butiken och kan nu stödja mer än 2 miljoner sidvisningar och uppemot 250,000 ordrar i timmen.

– Förbättrad kundupplevelse
Det centrala i hela utvecklandet av Magento 2 var kundupplevelsen så nu har man tagit fram nya responsiva teman som stöder alla typer av skärmupplösningar. Man behöver inte heller välja att checka ut som gäst, logga in på ett konto eller skapa nytt konto.Vilket gör checkouten lättare och smidigare med färre steg och ökar sannolikheten för köp. Är man en registrerad kund identifieras man automatiskt baserat på e-postadressen.

– Förbättrat admingränssnitt
Det uppdaterade gränssnittet har en viktig fördel – det är anpassat för touchscreen.
Det gör att de som administrerar kan göra uppdateringar och spåra försäljning var som helst bara de har en mobil eller platta. De är inte bundna till datorn.

– Bättre synlighet i sökmotorer
Mobilanpassningen och prestandaförbättringen som nu finns gör att dina produkter hamnar högre upp i Googles sökresultat, eftersom Google numera officiellt favoriserar mobilvänliga webbplatser.

– Högre säkerhet
Säkerheten är en viktig komponent hos Magento 2.0 och där finns ny funktionalitet som gör att man lättare kan skydda webbsidans kod mot olika sorters intrång

Så har ni inte börjat tänka på migreringen så är det hög tid. Om ni behöver hjälp är vi bara ett mail eller samtal bort.

Pin It on Pinterest