Som så många andra företagsledningar inom B2B-branschen lägger du sannolikt en hel del tid på bokslutet i dessa dagar. Har du en fungerade struktur på flödena vet du ganska väl hur det kommer att se ut på sista raden när du tittar tillbaka på 2018. Alla verktyg som kan underlätta arbetet i jakten på marginaler är väl värt pengarna.

Det är en hel del parametrar att hålla koll på. Vi på Ecomatic ser våra kunders ansträngningar att göra ett bra resultat, skapa utrymme för investeringar och samtidigt göra skattemyndigheterna nöjda.

Illustration av affärsystem för integrering i e-handelsplattformar. En smart telefon, kavajklädda armar och händer håller i en penna.

Även om du fortfarande vill att din bokföringsbyrå ska titta över siffrorna innan du lämnar dem till Skatteverket kan du räkna med sänkta kostnader med ett till Magento väl integrerat och användarvänligt affärssystem.

Uppsjö av integrerbara affärssystem

Alla verktyg som kan underlätta arbetet i jakten på marginaler och som kan ge bättre kontroll över företagets ekonomiska hälsotillstånd är väl värt pengarna. En mjukvara som i slutändan gör att du kan få fram exakt de uppgifter som gör att din revisor kan revidera enligt god revisionssed är en smart lösning.
Har man valt att lägga sin e-handel på Magentos plattform är det bra att känna till att utvecklarna tänkt på årsredovisning och bokslut också. Det går i princip att “jacka” i nästa vilket redovisningsprogram som helst till plattformen.

Alla order kan till exempel autokonteras via bokföringsprogrammet Fortnox. Programmet loggar verifikationer, leverantörsfakturer och du kan enkelt registrera dina dagskassor. Kopplade till din bank får du dem automatiskt återrapporterade och enkelt bokförda. Ecomatic ser Fortnox som en mycket god lösning för det mindre företaget. För det lite större B2B-företaget kan den lösningen efter ett tag upplevas som allt för begränsad.

Affärssystem som växer med behoven

Magento är först och främst en marknadsföringsplattform för e-handel. Bland de affärssystem som Ecomatics utvecklare kan rekommendera för din bokföring återfinns bland andra Pyramid Business Studio och Microsofts Navision Affärssystem (den uppdaterade version heter Dynamics 365 Business Central). Båda systemen växer med dina behov, men levererar redan från start perfekta rapporter om ditt företags hälsotillstånd – även på detaljnivå.

Även om du fortfarande vill att din bokföringsbyrå ska titta över siffrorna innan du lämnar dem till Skatteverket kan du räkna med sänkta kostnader med ett till Magento väl integrerat och användarvänligt affärssystem.

I mer generella termer kan vi konstatera att det finns stora vinster att hämta om du kopplar ihop en webbshop med ett affärssystem. Förutom en bättre kontroll på in- och utgående kapitalflöden kan du också hålla ett högt tempo när du introducerar nya produkter, produktbilder och priser. Självklart får du god koll på lagersaldo, order och kundinformation vid ett sådant upplägg.

Lönsamt även vid små transaktionsvolymer

Miniräknare, konteringspapper, dollarsedlar och en penna.

Räkna på värdet av den tid du sparar, ett färre antal fel och gladare kunder så betalas investeringen även vid förhållandevis små transaktionsvolymer. Bild: Rawpixel

Nya kunder och beställningar uppdateras direkt i affärssystemet utan onödiga omvägar. Tillsammans med ett välintegrerat affärssystem ökar möjligheterna till ett bättre resultat samtidigt som du kan lägga mindre tid på administration.

Data är hårdvaluta i dagens digitala ekonomier. Ju mer data som utbyts mellan dina system, desto större blir nyttan av att koppla samman systemen. Räkna på värdet av den tid du sparar, ett färre antal registrerade fel och antalet gladare kunder så betalas investeringen även vid förhållandevis små transaktionsvolymer.

Ser du behovet inför nästa års bokslut och behöver hjälp med att ta fram “best practice” även på det här området hjälper Ecomatic dig med tips & tricks. Vill du integrera ditt affärssystem till Magento-plattformen redan idag är valet lika självklart – kontakta oss!

Pin It on Pinterest