PWA – progressive web apps, är ett begrepp som är hett just nu. Det är ett smidigt alternativ till vanliga mobilappar och är inte bara något för de allra största bolagen utan det är något vi kommer att se mer av även i små och medelstora bolag. Ett givet steg för dig som e-handlare för att öka användarupplevelsen med hjälp av en optimerad webbsida. 

Vad är då fördelarna med PWA och hur ökar det användarupplevelsen?

1. PWA är en och samma lösning för alla plattformar

En av de största fördelarna med PWA är att du inte behöver tänka på att underhålla och sköta support från olika applösningar. Eftersom PWA är en och samma lösning för alla plattformar.

2. Billigare utveckling

I och med att du slipper anpassa samma app för olika plattformar är det både billigt och effektivt att utveckla din PWA. Den enda kompetens som behövs är HTML, CSS och JavaScript – precis det som krävs för att bygga en vanlig webbplats.

3. Fullskaliga SEO-möjligheter

Eftersom PWA är en vanlig HTML-sida “förklädd” till en app har du kompletta SEO-möjligheter och kan optimera den på samma sätt. Google indexerar din PWA som en helt vanlig webbplats vid sökning.

4. PWA fungerar offline

I en PWA kan du välja vilka utvalda delar som ska finnas tillgängliga offline för användaren. Detta underlättar användarens köpflöde; om uppkopplingen skulle brytas eller om användaren övergår till annan enhet så finns informationen kvar. Varukorgen är alltid redo att checkas ut!

5. Du får snabb synlighet

Nyare versioner av Microsoft och Windows belönar dig genom att automatiskt publicera din PWA i sin egen affär för progressive web apps.

Fördelar för användaren:

  • Användaren behöver inte ha internetuppkoppling för att använda din PWA – den funkar precis som en vanlig app, även offline.
  • Användaren har tillgång till alla funktioner som finns i enheten via din PWA – till exempel kamera, mikrofon, pushnotiser och liknande.
  • Användaren slipper att hoppa ifrån din webbplats till en app-butik för att ladda ner din app – en PWA sparas sömlöst från webbläsaren ner till skrivbordet om man vill.
  • Din PWA beter sig exakt likadant som en vanlig app. Den ger snabb respons i scroll och navigation.

Vill du veta mer om progressiva webb-applikationer och hur det kan generera ett högre värde för din webbplats? Kontakta oss gärna så berättar vi mer. [email protected]

Pin It on Pinterest