Vi fick en pratstund med en av Ecomatics medgrundare och e-handelsentreprenörer, Anders Schoug, som har gjort en imponerande resa där han bland annat varit med och startat upp e-handelsjätten www.boozt.com och bolaget Tvins i Sverige. Anders delar här med sig av hur han hjälper våra kunder med strategisk affärsutveckling och hur man lyckas med sin digitala investering. 

Du hjälper våra kunder genom strategisk affärsutveckling. Hur kan det se ut?

“Det börjar alltid med en nulägesanalys där vi ser på var företaget är idag och vad man har för framtidsvisioner. Oftast bygger den på att man vill växa. Utifrån det så bygger vi tillsammans en strategisk tillväxtplan på 1-3 år. Enkelt uttryckt kan man säga att vi skapar en “Att-göra-lista” denna följer vi upp löpande med månadsmöten där vi ser på utvecklingen och justerar vårt arbete”.

Vi vet att det kan vara rätt svårt att välja en teknisk partner. Hur stor roll spelar en teknisk partner för att man som bolag ska lyckas med sin digitala investering?
“Det är viktigt att välja teknisk partner med omsorg. MEN viktigast är inte tekniken utan vad man vill åstadkomma, dvs affärsnyttan. Därför är det viktigt att välja en teknisk partner som förstår affärer och kan föreslå och stötta en digital utveckling som hjälper ditt företag att möta framtiden. Det kan handla om att effektivisera processer, göra ditt erbjudande mer tillgängligt eller skapa förutsättningar för tillväxt.”

Sist men inte minst, var hittar man dig när du inte är på jobb?
“Då finns jag antingen på vår hästgård med familj, hästar, hund och katter eller i en padelhall i närheten.”

Vill du komma i kontakt med Anders och prata mer om strategisk affärsutveckling, når du honom på: [email protected].

 

Pin It on Pinterest