Oavsett om det handlar om kommersiella molntjänster eller hur man bäst stöder ett utvecklingsteam är spanska Barcelona just nu platsen för det mesta och det bästa när det gäller Magento e-handelsplattform.

– Det är jätteviktigt för oss att vara representerade i sådana sammanhang. Framför allt för att erbjuda den skarpaste expertisen när det gäller teknikutvecklingen på plattformen, men också för att veta vart e-handeln som företeelse är på väg. Det är absolut avgörande för våra kunder att vi kan erbjuda den senaste expertkunskapen i Magento, säger Pontus Geborek, grundare och vd, på Ecomatic AB i Malmö.

En av världens största e-handelsplattformar

Magento är en av världens största e-handelsplattformar med cirka 250 000 installationer. Att Adobe nyligen köpt Magento minskar sannolikt inte intresset – varken för Magento eller för eventet i Barcelona. Keynote speaker är därför inte helt överraskande mjukvarujätten Adobes verkställande direktör, Shantanu Narayen.

Köpet gör att Magento hamnat i en betydligt bättre strategisk position för att leverera sammanhängande köpupplevelser. Allt mer handlar om att få uppmärksamhet och ett sätt är att bjuda på upplevelser i samband med shoppandet. Magnetos företagsledning räknar med att alla användare av plattformen på så sätt lättare ska bli en del av upplevelseindustrin.

Magentos plattform vägen fram för e-handel

Ecomatic bygger, med Malmö som bas, e-handelsshoppar med hjälp av Magentos e-handelsplattform. Med sin öppna källkod står plattformen för en ständig och säker utveckling. Företaget delar lokaler i Malmö med Touchize. Det senare bolaget har för sin del lovordats för sin patenterade mjukvara för e-handel i smarta telefoner.

Eventet öppnar en källa av kunskaper från Magento-experter, föreläsare, e-handlare och för att skapa kontakter med ett växande antal användare av plattformen. För såväl Ecomatic som Touchize handlar det om att få djupare kontakter och ett bredare nätverk i ett expanderande Magento-community.
– Det lär finnas massor av spännande människor på plats och vi kommer att få en god bild av vart framtiden är på väg när det gäller e-handel, säger Pontus Geborek.

Magento Live i Barcelona äger rum mellan den 9 och 10 oktober i år.

Pin It on Pinterest